Semester stängt v 27-33

Välkomna att boka höstens lördagsridning här hos oss via sms till nedan nr.

 

till hösten öppnar vi upp för 2 nya grupper. Ni behöver kunna rida lätt och styra hyfsat i galopp. kontakta Pia för mer info.

terminsstart är v 33 hösten 2020

Boka/ gör förfrågan gärna via sms till nr 070-825 87 51, ni ska få en bekräftelse för att vara bokad 👍

Uteritter lördagar 10:30-12:00 för ridkunniga, max 90kg

Uteritter lördagar 13:00-14.00 för nybörjare/försiktiga max 100kg

Skicka sms för att boka uteritt. Tar ibland 1-2 dagar innan vi svarar 

Telefontid måndagar 8:00-9:00

Åldersgräns 18 år. Undantag för ridkunniga barn med båda föräldrarnas godkännande. Barnen skall vara minst 158 cm. 

Terminsridningen våren 2020, maila info om er för att köa.

Vi rekomenderar kursen "soldatprovet" till er som vill komma igång nu till våren, se info under kurser.

Är ni en grupp och önskar en annorlunda upplevelse boka då ledarskaps och förtroende övningar. Vi arbetar med hästarna i repgrimma och rider barbacka i lungt tempo.

Messa till 070 -825 87 51. Lämna namn, ålder, längd, vikt och såklart riderfarenhet och tydligt framgå vilken dag/grupp ni kan rida i/önskar boka. 

Prova på lektion är för er som vill börja rida regelbundet här🙂Dvs ni kan inte ge bort "prova på lektion" till ex er pojkvän som aldrig ridit och ej är intresserad av fastplats på terminsridningen. Vill ni ge bort pressentkort på uteritt går detta bra, för ridkunniga el lugna turen för den ovana/försiktiga ryttaren. Om man inte kan rida så får man inte trava/galoppera detta för att skydda hästarnas ryggar/munnar. Våra hästar är välutbildade och mycket känsliga för hjälperna.

Trailevent säljes nu endast i paket max 10 personer och paket pris 1 är 7000:-

Paket pris nr 2 trail event max 15 personer 10000:-

Paket pris 3 max 20 personer 12 000:-

För de som önskar kan  en 5-kamp köpas till, denna ni gör i lag. 100:-/person utan stationsansvariga, med stationsfunktionärer 200:-/person

Moms tillkommer

 

Erbjudande december till siste mars 

Lördagsturen 500:- (ordinarie pris på 1 1/2 600:-)

Terminselever, 350:- (ordinarie 500:-)

Stammisar 1 markering, obs nytt stammiskort kostar 3500:- För att vara stammis skall man rida terminsridningen, dvs rida mer än 1 gång/vecka

Vid gruppbokning: När ni är en grupp om minst 4 personer kan ni önska er ridtid (kort runda/långtur mm) och dag. Har ofta lediga tider tor-, fre- och söndagar för egna grupper. 

Meddela om ni är färre men längtar efter längre runder som Yddinge runt el fika turen så arrangerar vi detta

Arrangemanget trailutmaningen vänder sig till grupper med blandad ridkunskap. Här får 1 person en ridlektion som övriga aktivt lyssnar på. Vi går igenom hur man gasar, bromsar, svänger och backar hästen. Sedan rids trailbanan som består av snurr i 4kant, backningshinder, bropassage, slalom, grindöppning/stängning och avslutas med lasso kast. Här efter utmanar övriga denna personen. Ett mycket uppskattat arrangemang för grupper på 10-15 personer.

Nytt från augusti 2017 är att en 5-kamp kan köpas till. 5-kampen består av såklart lasso- och hästskokastning men även kast med boots, pilbåge och dart. 

 

 

En dag på jobbet med mina härliga kunder och elever!

Med vänlig hälsning

Pia Johansson

Uterittskurs/soldatprovet erbjudes vid intresse

Vi går igenom allt från hur att på ett säkert sätt hämta sin häst från flocken, uppbindning, visitation, grooming, sadling/tränsning mm. Fockus ligger på hur att hantera olika uppkomna situationer när man är ute och rider i naturen. Hur bedömma underlag. Var är min gräns som ryttare, kontroll kontra hastighet. Att undvika riskfyllda situationer men om man hamnar där hur att agera/tänka. Kursen är obligatorisk för er som önskar hyra häst/ha andels häst/vara stammis och rida ut utan guide. Vi avslutar med soldat provet. Den/de hästar ni klarar av att utföra godkännt soldat prov på är ni välkomna att rida ut med utan guide.  Pris för kursen är 2400:- den är 4v, minst 2h varje träff. Startars löpande när 4 personer är anmälda. Maila/sms er intresseanmälan.